Παρακαλώ Περιμένετε
Συμμετοχές για την κατηγορία 'Ραδιοφωνικό Μήνυμα': [ 21 / 140 ]
Η Ψηφοφορία λήγει στις 25/5/2021 21:00 PM
6113. Η Ζωή είναι ωραία...όταν είμαστε παρέα - 18ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Ακούστε για να ψηφίσετε!

Οι μικροί μαθητές από το 3ο τμήμα του 18ου Νηπιαγωγείου Καλαμαριάς συμμετέχουμε στον διαγωνισμό “Κάν΄ το ν' ακουστει” με το ραδιοφωνικό μήνυμα που μας ταξιδεύει σ’ ένα διαφορετικό ουράνιο τόξο όχι μόνο με χρώματα αλλά και με μηνύματα ζωής.
6125. Με την μάσκα μας μπορούμε όλοι μαζί να ακουστούμε - 31ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ακούστε για να ψηφίσετε!

Συμμετοχή ομάδας Νηπιαγωγείων στο ραδιοφωνικό διαγωνισμό "Κάν' το να ακουστεί 2021" με θέμα "Από το εγώ στο εμείς" 31ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης Νηπιαγωγείο Πιπεριάς Πέλλας 10ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης Θεσσαλονίκης 1ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης 14ο Νηπιαγωγείο Πτολεμαϊδας Νηπιαγωγείο Παστίδας Ρόδου 1ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου
5956. CHILDREN OF 10TH KINDERGARTEN OF VERIA - 10ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ
Ακούστε για να ψηφίσετε!

PARTICIPATION TO CONTEST KNTO NA AKOYSTEI 2021
6149. Το μήνυμά μας για τη Δημοκρατία - 3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ
Ακούστε για να ψηφίσετε!

Ένα μήνυμα για τη Δημοκρατία στα πλαίσια του προγράμματος Τ4Ε
6216. Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ - ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Ακούστε για να ψηφίσετε!

Η ιδέα για το ραδιοφωνικό μας μήνυμα ξεπήδησε μέσα από τις δράσεις που κάναμε με τα παιδιά για το τραγούδι του διαγωνισμού. Τα παιδιά προσπαθούσαν να συντονίσουν φωνές και ήχους μουσικών οργάνων δημιουργώντας φασαρία. Μέσα από τη συζήτηση κατανόησαν πως χρειάζεται συνεργασία και να το θέλουν όλοι μαζί, για να προκύψει μια μελωδία. Επέλεξαν τις λέξεις που θα βοηθούσαν σε αυτή τη συνεργασία, μέσα από παραμύθια που διαβάσαμε καθώς και μέσα από παιχνίδια που αφορούσαν τα συναισθήματα τα δικά τους και των άλλων. Είπαν για την ανάγκη τους για: αγάπη, παιχνίδι, φιλία, ασφάλεια, χαρά, τους φόβους και τις λύπες τους. Όλες αυτές τις ανάγκες τις έχουν όλα τα παιδιά στον κόσμο και χρειάζεται όλοι μαζί να θέλουμε να βοηθήσουμε. Μέσα από παιχνίδια ήχων αναγνώρισαν: φωνές των ζώων, ήχους από την καθημερινότητα, ήχους της φύσης, ήχους του πολέμου, ήχους που βγάζει ο ίδιος ο άνθρωπος σε διάφορες καταστάσεις όπως: νύστα, χαρά, λύπη, πόνος, αγάπη, θυμός. Αντιλήφθηκαν πως στις ίδιες καταστάσεις έχουμε διαφορετικά συναισθήματα, άρα χρειάζεται να σεβόμαστε τις αντιδράσεις και τα συναισθήματα των άλλων. Το περιβάλλον μας, τα ζώα, η φύση, η πόλη μας, όλα αυτά επηρεάζονται από τη δική μας συμπεριφορά και χρειάζεται να τα σεβόμαστε και να βοηθάμε όλοι για να μπορέσουμε να ζήσουμε αρμονικά. Συντελεστές: Εκπαιδευτικοί: Βούλα Μαράντου, Ξένια Μαστρομιχάλη, Διδασκαλία μελωδικών κρουστών: Γιάννης Χατζής (μουσικός), Ηχοληψία, παραγωγή, μοντάζ: Γιώργος Ξανθόπουλος (μουσικός), Αφίσα: Τμήμα: Μαγικά μολύβια, Επιμέλεια αφίσας: Γεωργία Καζούλλη, Βίντεο: Ειρήνη Χατζηφούντα (εκπαιδευτικός) «Η μελωδία της παρέας» Ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του φωνή. Όλα τα πλάσματα μιλάνε με τον δικό τους τρόπο! Ακούστε! Καθετί σε αυτόν τον πλανήτη λέει τη δική του ιστορία. Όλοι μαζί μπορούμε να παίξουμε τη μελωδία της χαράς! Ωχ! Γιατί αυτή η φασαρία; Πάμε πάλι από την αρχή! Πώς θα τα καταφέρουμε; Με ποιον τρόπο; Ακούω! Προσέχω! Νιώθω! Μοιράζομαι! Φροντίζω! Καταλαβαίνω! Σέβομαι! Ελευθερώνω! Αγαπώ! Μόνο έτσι οι φωνές μας θα ενωθούν όλες μαζί για να τραγουδήσουν τον ύμνο στη χαρά! Τους όμορφους ήχους της ζωής τους φτιάχνουμε παρέα! Youtube link: https://youtu.be/vWb2W6hvr_E
6358. Είμαστε αρκετοί, έλα και εσύ να γίνουμε πολλοί - 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΟΥΤΡΩΝ ΑΙΔΗΨΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟ
Ακούστε για να ψηφίσετε!

24 δημόσια Νηπιαγωγεία από την Εύβοια και τη Φθιώτιδα αποδεικνύουν καθημερινά στην πράξη πως το Εμείς είναι πιο δυνατό από το Εγώ. Έφτιαξαν μία όμορφη ομάδα που την ονόμασαν ΕΝΕΡΓΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΜΙΑ ΟΙΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑ και στοχεύουν σε κάθε τι που θα κάνει τη ζωή στον πλανήτη όπως πρέπει να είναι, απαλλαγμένη από φτώχεια, αρρώστιες, ανισότητα, βία και κυρίως από την τεράστια περιβαλλοντική καταιγίδα. Με όραμα τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης στέλνουν ένα ηχηρό ραδιοφωνικό μήνυμα με τίτλο «Είμαστε αρκετοί, έλα και εσύ να γίνουμε πολλοί» παρακινώντας μας να αναλάβουμε όλοι δράση απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας. Ένα μήνυμα που φτιάχτηκε λέξη-λέξη από όλα τα σχολεία με έμπνευση από τις δράσεις που υλοποιούνται στα πλαίσια του συνεργατικού έργου eTwinning. Οι φωνές των παιδιών έχουν την δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο! Το μέλλον που θέλουμε είναι ένα μέλλον που οι πόλεις και οι κοινότητες θα βασίζονται στην αειφόρο ανάπτυξη, την ισότητα και το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.
6157. Όλοι μαζί εμείς! - 5ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ
Ακούστε για να ψηφίσετε!

Με αφορμή ένα Etwinning πρόγραμμα με τίτλο European P.L.A.N. (Painting ,Literature, Arts, Nature) τέσσερα νηπιαγωγεία από την Ελλάδα (5ο Νηπιαγωγείο Δράμας, 1ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης Δράμας, 7ο Νηπιαγωγείο Πτολεμαΐδας και Νηπιαγωγείο Παρακοίλων Λέσβου) συνεργάστηκαν και δημιούργησαν το δικό τους μήνυμα για τη δύναμη του «ΕΜΕΙΣ»
6262. Το εμείς αγαπάμε - 9ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
Ακούστε για να ψηφίσετε!

Αναζητήσαμε...εξηγήσαμε...υιοθετήσαμε και αγαπήσαμε δικό μας "ΕΜΕΙΣ"
6000. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε - DIMOSIO NIPIAGOGIO AGIA MARINA XYLIATOU
Ακούστε για να ψηφίσετε!

Τα παιδιά μαθαίνουν να γίνονται καλύτεροι άνθρωποι και γίνονται παράδειγμα για τους μεγάλους. Οι συμβουλές τους είναι πολύτιμες για να υπάρχει αγάπη, συνεργασία και αλληλεγγύη στον κόσμο μας.
6086. ΟΙ ΒΕΡΓΟΥΛΕΣ - 9ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
Ακούστε για να ψηφίσετε!

Τα Happy kids του 9ου Νηπιαγωγείου Πολίχνης συμμετέχουν στον Διαγωνισμό «Καν’ το να ακουστεί» με θέμα «Από το Εγώ στο Εμείς» με ένα Ραδιοφωνικό Μήνυμα για την Αγάπη και την Ομόνοια
6141. Τα παιδιά του Αριστοτέλη - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΑΓΕΙΡΑ
Ακούστε για να ψηφίσετε!

Συμμετοχή του νηπιαγωγείου Σταγείρων Χαλκιδικής στον διαγωνισμό ραδιοφωνικού μηνύματος "Κάντο να ακουστεί" 2021
6282. 26o Νηπιαγωγείο Λαμίας - 26ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ
Ακούστε για να ψηφίσετε!

Απ'ο το ΕΓΩ στο ΕΜΕΙΣ....Από το 1821 στο 2021...200 ΧΡΟΝΙΑ ...κι εμείς πιστοί συνεχιστές, για την πατρίδα μας θα γίνουμε αγωνιστές...
6080. Συνεργασία σημαίνει... - 3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΥΚΩΝ
Ακούστε για να ψηφίσετε!

Συμμετοχή του 3ου Νηπιαγωγίου Πεύκων στον διαγωνισμό " Καν' ΄το ν' ακουστεί' 2021 με θέμα " Απο το Εγώ στο Εμείς'
6324. Από το εγώ στο εμείς κάντο ν ακουστεί! - 3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
Ακούστε για να ψηφίσετε!

Μιλώντας για τη σπουδαιότητα της συνεργασίας.
6127. Δεν είμαστε μόνοι στη γη - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΕΠΤΗΣ
Ακούστε για να ψηφίσετε!

Συμμετοχή του Νηπιαγωγείου Λεπτής στον Διαγωνισμό " Κάντο να ακουστεί"
5950. ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΖΕΦΥΡΙΟΥ - 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΖΕΦΥΡΙΟΥ
Ακούστε για να ψηφίσετε!

Στο σχολείο μας το μεγαλύτερο μέρος του μαθητικού δυναμικού απαρτίζεται από παιδιά Ρομά , πρόσφυγες από Συρία, Αφγανιστάν και μετανάστες από Κένυα. .Η πολυπολιτισμικότητα αποτελεί εν δυνάμει προνόμιο για εμάς και την αξιοποιούμε διασφαλίζοντας την αλληλεπίδραση ανάμεσα στους διάφορους πολιτισμούς, χωρίς να εξαφανίζεται η ιδιαίτερη ταυτότητά τους, εφόσον κάθε πολιτισμός έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που πρέπει να αναγνωρίζονται και να γίνονται σεβαστά. Καλούμαστε στο Νηπιαγωγείο μας να ζήσουμε σε συνθήκες πολιτισμικού πλουραλισμού και σε αυτό το πλαίσιο δώσαμε τη φετινή σχολική χρονιά στους μαθητές μας την ευκαιρία να πουν το μήνυμά τους και να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν μιας και δεδομένης της δυσκολίας τους στη γλώσσα αποφεύγουν ,συνήθως, να εκφραστούν.
6351. Εγώ μπορώ, εσύ μπορείς, έλα να γίνουμε εμείς - 74ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου
Ακούστε για να ψηφίσετε!

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου δημιούργησαν το ραδιοφωνικό μήνυμα κατά τη διάρκεια του σχεδίου εργασίας που υλοποιούμε εφέτος για την κλιματική αλλαγή. Διερευνούν και ανακαλύπτουν πώς μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των παραγόντων που προκαλούν την αλλαγή του κλίματος. Προσπαθούν να εφαρμόζουν αυτά που μαθαίνουν στο άμεσο περιβάλλον τους και να ακουστούν σε όλο τον κόσμο! "Εγώ μπορώ, εσύ μπορείς, έλα να γίνουμε εμείς», μας καλούν σε τέσσερις γλώσσες, στην ελληνική, αγγλική, ρωσική και γερμανική.
6359. Σχολεία υπερασπιστές της γης - 2ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Ακούστε για να ψηφίσετε!

Δημιουργία συνεργατικού ραδιοφωνικού μηνύματος με συμμετοχή των σχολείων 1ο ΝΓ Ηλιούπολης 2ο ΝΓ Περάματος (Συντονισμός) 2ο ΝΓ Περιστερίου 6ο ΝΓ Αγίου Δημητρίου 18ο ΝΓ Αγίου Δημητρίου 22ο ΝΓ Κερατσινίου Akdeniz Ilkokulu, Anamur για τη συμμετοχή μας στο μαθητικό διαγωνισμό του European School Radio "Κάντο να ακουστεί 2021" Παράλληλα έχει δημιουργηθεί και ένα video clip για το συνεργατικό μας μήνυμα και είναι διαθέσιμο παρακάτω https://www.youtube.com/watch?v=vsa5Jz9ou6A Μουσική που χρησιμοποιήθηκε Yann Tiersen "La valse d'Amelie"
6194. Όλοι μαζί μπορούμε - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΒΕΡΓΑΣ
Ακούστε για να ψηφίσετε!

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΒΕΡΓΑΣ. Η πανδημία του κορωναϊού επέβαλε αιφνιδιαστικά νέα δεδομένα στην καθημερινότητά μας. Τα σχολεία είναι κλειστά. Οι μαθητές εκφράζουν τον προβληματισμό και την πεποίθησή τους ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.
6006. Πώς φτάνουμε από το εγώ στο εμείς; - 5ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ
Ακούστε για να ψηφίσετε!

Τα παιδιά απαντούν στην ερώτηση! Υπάρχουν δύο τρόποι να απαντήσεις σωστά! Στη δεύτερη απάντησή τους εξέφρασαν την ανάγκη τους για επικοινωνία, επαφή, άγγιγμα και συντροφικότητα! Ό,τι τους έχει λείψει όλο αυτό το διάστημα…
6159. Από το Εγώ στο εμείς: Από την Ελλάδα στην Ευρώπη - 12ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ
Ακούστε για να ψηφίσετε!

Τα νήπια του 12ου Νηπιαγωγείου Βέροιας και τα νήπια του 2ου Νηπιαγωγείου Χαλκίδας ενώνουν τις φωνές τους στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Τ4Europe "EuroKids Rights" και στέλνουν το δικό τους μήνυμα: "Ευρώπη μια αγκαλιά για όλους γιατί όλοι μαζί μπορούμε τα καλύτερα!"